***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Денков: Не трябва да има премиери послушковци. ГЕРБ покани ПП—ДБ на преговори. ЕК дава 120 млн. лв. за БГ фермери

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 март   

 

Съгласен съм, че не би трябвало да има министър председатели послушковци. По-добре да не разясня нелепостите от разнообразни места. Съжалявам, че Бойко Борисов се включи към хората, които, когато нямат причини, лепят етикети “, сподели още акад. Денков.

***

***

Екипът на ГЕРБ изпрати покана до „ Продължаваме промяната Демократична България “ за договаряния, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

***

„ Много е значимо и основно за България промените да продължат. Рискът си заслужава, би трябвало да продължаваме напред “.

***

***

Европейската комисия утвърди българска скица в размер на почти 61,3 милиона евро (120 милиона лева) за подкрепяне на земеделските стопани, производителите на зърно и маслодайни култури в подтекста на войната на Русия против Украйна. Схемата беше утвърдена според Временната рамка за държавна помощ при рецесии и преход, призната от Комисията на 9 март 2023 година и променена на 20 ноември 2023 година, с цел да се поддържат ограничения в браншове, които са от основно значение за ускорение на екологичния преход и понижаване на зависимостта от горива.

***

***

Комисарят по въпросите на вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон съобщи, че Европа би трябвало да премине към " режим на военна стопанска система ". По думите на някогашния ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова това е било " неизбежно ".

" Русия сложи своята стопанска система на военни основи от към година и половина, в случай че не и повече.Там се преобразуваха цели предприятия. Русия се готви за дълга военна бойна подготвеност. В Европа е подготовка за самозащита, Европа в никакъв случай не е била нападателна мощ. Целта е да е добре предпазена и да се отбранява. Доскоро това ставаше през НАТО, явно е обаче, че би трябвало да се ускори националният потенциал ", уточни Поптодорова. 

***

Последната война, в която Швеция взе участие, завършва през 1814 година и откакто пушките и оръдията, ориентирани към Норвегия, замлъкват, тогавашната воюваща мощ повече не протяга ръка към оръжие.

През идващите два века Швеция води политика на неутралитет и отхвърля да заема страна във войни или да се причислява към военни съюзи. Така тя пази позиция, която пази мира в страната и способства за това да се трансформира в просперираща обществена страна и суперсила в региона на филантропичните въпроси, отбелязва Българска телеграфна агенция.

***

След като Фицо встъпи в служба през октомври отпред на ляво-националистическо държавно управление, Словакия приключи доставките на оръжия за Украйна, напомня Българска телеграфна агенция. В контрастност с това чешкото държавно управление поддържа Украйна.

Двете прилежащи страни, които до мирното си делене на 1 януари 1993 година бяха част от една страна - Чехословакия - имат тесни културни, стопански и фамилни връзки.

***

Израел през днешния ден упрекна Южна Африка, че употребява Международния съд (МС), с цел да помогне на ислямистката формация Хамас, откакто Претория още веднъж подаде искане до Министерски съвет да предприеме ограничения против Израел, съобщи Ройтерс.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР